Gostujoči

Alenka Skupek – samozaložništvo

1. ROŽNATO SVITANJE je pesniška zbirka zahtevnih sonetnih oblik (obrnjeni sonet, repati sonet, sonet z odmevom, klasični sonet). Večina sonetov iz zbirke je s strani strokovnih komisij na različnih mednarodnih in državnih natečajih prejela najvišje literarne nagrade. Po mnenju publike, ki se udeležuje njenih predstavitev knjig, je Rožnato svitanje umetniški užitek in filozofski prispevek k ženskemu jazu in bistvu bivanja. Kaj je minljivost in kaj naš odnos do časa in do ljubezni – to je tisto, kar daje pesniški zbirki pečat.

2. ODMEV SRCA IN BURJE je pesniška zbirka, ki jo je strokovna komisija JSKD po njenih besedah opazila na natečaju za Najboljšo samozaložniško knjigo 2009 zaradi “dobrih sonetov s humornim dodatkom, kar je redkost v samozaložniški beri poezije”.

3. O VEDNO ŽEJNI ŽABICI je barvno ilustrirana glasbena pravljica z ustvarjalnimi dejavnostmi (pesmicami, križankami, igrami) na protialkoholno tematiko. Izšla je kot prispevek k prizadevanjem proti škodljivi rabi alkohola. To je pravljica za odrasle in za otroke, ki zahteva, da si odrasli za otroke in za pravljico vzamejo čas ter na resen, toda psihološki razvojni stopnji primeren in igriv način razbijajo tabu temo o problematiki alkoholizma in zasvojenosti.